Szárnyalt az OTP és a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,1 százalékos emelkedéssel 24 360,05 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 12,6 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama erősödött az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2016. március 3. csütörtök, 19:17
Fotó: Napi.hu

A Mol  1,4 százalékkal 14 900 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 2 százalékkal drágulva 6195 forinton fejezték be a napot, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékkal 440 forintra emelkedett, forgalma 553,2 millió forint volt.

A Richter papírokért 0,4 százalékkal adtak többet a nap végén, a részvények értéke 5230 forintra nőtt,  forgalmuk 2,9 milliárd forintot ért el.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a nemzetközi hangulatnak megfelelően erősödtek a magyar részvények és a BUX is a csütörtöki kereskedésben. Kedvezően hatott a pénz- és tőkepiacokra, hogy a befektetők pozitív hangulatban várják az Európai Központi Bank (EKB) március 10-i ülését. A befektetők, a tőkepiaci szereplők többsége bízik abban, hogy az EKB további monetáris lazításról dönt majd.

Az OTP és a Mol voltak az igazi nyertesei a csütörtöki kereskedésnek. Az OTP pénteken hajnalban teszi közzé a múlt évi teljesítményére vonatkozó gyorsjelentését, az elemzők és a befektetők is jó eredményre számítanak - mondta az Equilor vezető elemzője.

Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1-en szintén kiemelte, hogy az OTP és Mol papírjai emelték fel a BUX-ot. Megemlítette, hogy a pénzpiacon is kedvező tendenciák uralkodtak, az euró a 309 forintos árfolyam körül mozgott, vagyis erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK