A mozgáshoz masszív, az átlag másfélszeresét is meghaladó, több mint 16,5 milliárd forintos forgalom párosult, ám a képet árnyalja, hogy ennek oroszlánrészét az OTP-re született kötések adták, a többi közül csupán a Mol és a Telekom forgalma közelítette az egymilliárdot.

A vezető részvények közül az OTP szárnyalása emelkedett ki, a bankpapír 4,7 százalékkal 3755 forintra javított, bár a kereskedés során még magasabban, 3780 forinton állította be napi maximumát.

Az amerikai kereskedés beindulását követően rántottak egyet a Mol jegyzésén, amely így 1,76 százalékos plusszal 17 300 forinton búcsúzott. A kereskedés során 409 forinton új historikus mélypontot is beállító Telekom zárásra kicsit magához tért, 0,7 százalékkal 411 forintra gyengült.

Délutánra talált magára a nap jó részét a negatív tartományban töltő Richter, amely 0,76 százalékkal 39 700 forintra javított. Még szebben muzsikált a harmadik pénzügyi negyedéves gyorsjelentését a zárás után közlő szektortárs, az Egis, amely 1,5 százalékkal 16 450 forintra drágult.

Az érdemi forgalmat felmutató kisebbek közül 3,5 százalékkal került feljebb a CIG Pannónia, miután a biztosító reggel bejelentette, tízéves futamidővel, piaci kamatozás mellett 5 milliárd forint értékű alárendelt kölcsöntőke iránti igényt nyújtott be az MFB-hez, amelyről a fejlesztési bank a közeljövőben dönthet.

A nap nyertesei közé iratkozhattak fel a Synergon és az EST Media papírjai, a rendszerintegrátor szoftverfejlesztő 6,1 százalékkal 366, míg a médiacég 8 százalékkal 27 forintra erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!