Szárnyalt, majd zuhant az OTP

A pénteki amerikai zuhanás ellenére nem lepték el az eladók a Budapesti Értéktőzsdét hétfőn reggel.
NAPI Online, 2007. szeptember 10. hétfő, 17:05
Fotó:

A BUX a nap nagy részét azért a negatív tartományban töltötte, onnan csak egy szokatlan technikai hibának köszönhetően lépett ki: az addig 26 200 pont közelében lévő index kora délután egészen 27 710 pontig ugrott, köszönhetően egy bróker hibájának, akinek rosszul végrehajtott ügylete nyomán az OTP a közel 15 százalékos erősödést jelentő 10 400 forintig drágult. A megugrás természetesen csupán átmeneti volt, így a bankrészvény piacának tízperces felfüggesztését követően helyreállt a "régi rend", a BUX pedig 26 351 ponton zárt, ami 0,9 százalékos gyengülésnek felelt meg.

Az OTP az átmeneti megugrástól eltekintve folyamatosan gyengült, az utolsó részvények a napi minimumon, 8811 forinton cseréltek gazdát, ami közel három százalékos esést takart. A Mol 0,8 százalékkal 25 300 forintra gyengült, a másik két blue chip azonban több mint egyszázalékos drágulást mutatott, a Magyar Telekom 1,1 százalékkal 946 forintra, a Richter 1,3 százalékkal 37 395 forintra javult. Utóbbi remek szereplését a Concorde is segítette, a brókercég elemzője 41 ezer forintos 12 havi célár mellett tartásról felhalmozásra javította a gyógyszergyártóra vonatkozó ajánlását.

A kisebb papírok közül a legjobban a Pannonlast és az Émász szerepelt 1,9 illetve 1,7 százalékos felértékelődéssel. Ugyancsak eredményes napot tudhatnak maguk mögött a Rába tulajdonosai, a gépgyártó részvénye ugyanis 200 millió forintos forgalom mellett 0,5 százalékkal 2449 forintra erősödött. Szektortársával ellentétben jókora veszteséget mutatott az Egis, a részvény fél órával a kereskedés vége előtt még a pozitív tartományban járt, az utolsó üzleteket azonban 22 210 kötötték, ami 2,2 százalékkal maradt el a pénteki záróártól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK