Szárnyaltak a spanyol bankpapírok - európai tőzsdei összefoglaló

Mérsékelt elmozdulással zártak pénteken a vezető nyugat-európai részvényindexek. A Footsie és a DAX 0,1 százalékkal gyengült, előbbi 5251, utóbbi 6217 pontra, miközben a CAC-40 hasonló mértékben emelkedett, 3687 pontra.
NAPI, 2010. június 18. péntek, 19:43
Fotó:

Londonban az új nominális rekordra szökő aranyárat követő aranyfeldolgozók - a Fresnillo és a Randgold - papírjainak emelkedését bőven ellensúlyozta a Standard & Poor's által eladásra minősített BT Group-részvények esése, valamint a gyógyszerpapírok lejtmenete.

A gyógyszergyártók másutt is a vesztesek közé iratkoztak fel, miután a svájci Roche Holding és a Sanofi-Aventis is rossz hírekkel rukkolt elő.

A spanyol bankok ázsióját eközben a nyilvánosságra került stresszteszt-eredmények javították: az Európa második legstabilabbjának találtatott nagybank, a BBVA papírjai 5,6 százalékkal drágultak. A Banco Santander - amelyről egy lapértesülés szerint az derült ki, hogy a kontinens legjobb eredményét érte el, és még a legrosszabb válságforgatókönyv teljesülése esetén is fizetőképes maradna - 3,5 százalékkal drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK