Kedden is folytatta napok óta tartó észveszejtő száguldását az OTP, a bankpapír kurzusa bő 5,5 százalékkal, 351 forinttal emelkedett - azaz az OTP összértéke mintegy százmilliárd forinttal 1876 milliárdra nőtt. A technikai elemzők jóslata igaznak bizonyult, a korábbi kereskedési sávból kitört árfolyam előtt tényleg nem állt semmiféle akadály, így a jegyzés szabadon száguldhatott egészen 6700 forintig. Az optimizmus szerencsére a többi papír piacára is átterjedt. A Telekom fontos technikai szintek átlépése után - melyben két felminősítés is segítette - 3,5 százalékot ment még felfelé, az utolsó üzletet végül 750 forinton kötötték a távközlési részvény papírjaira. Új, bő másfél éves csúcsra drágult a Mol is. Az olajipari papír a 20200 forintos korábbi csúcs áttörése után 20390 forintig erősödött, ilyen magasságban utoljára 2008 tavaszának végén járt a kurzus. A túláradó optimizmus nem különösebben kedvez viszont a defenzív papírnak tartott Richternek, a cég részvényei a nap legnagyobb részében a negatív tartományban forogtak. Délután azonban a gyógyszercég piacán is nagyobb vásárlók jelentek meg, 42690 forintig tolva nyomva fel az árfolyamot. A szektortárs Egis tulajdonosai még ilyen szerény emelkedésnek sem örülhettek, részvényeik ugyanis a kevés vesztes papír közé tartoztak kedden. A BUX a közel 45 milliárd forintos forgalmú napot végül 23937 ponton, 3,1 százalékos pluszban zárta. A rali végét jelezheti ugyanakkor, hogy már a kisebb papírokat is kezdik megtalálni a befektetők. A kisrészvényeseknek eddig leginkább csak keserűséget hozó Genesis például limittel drágult tegnap, a Konzum több mint 5 százalékkal erősödött, s 4 százalékkal értékelődött fel a Fotex is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!