Százmilliárdot várnak az olaj- és telekom szektortól?

Jövőre durván 100 milliárd forintot szednének be az olaj és telekomszektortól - értesült az Index.
NAPI, 2010. október 6. szerda, 08:37
Fotó:

Az internetes honlap információja szerint meghosszabbítják az energetikai szektorra vonatkozó Robin Hood-adót (a menetrend szerint idén év végével megszűnt volna az éves szinten 30-35 milliárd forintot hozó különadó), és extra sarcot kap a távközlési szektor is. (Mellette pedig marad a bankadó, ahogyan azt korábban jelezték és törvénybe iktatták.) Ezen tételek összességében durván százmilliárd forint körüli extabevételhez juttathatják a büdzsét - írja alap.

Az egylőre kiszivárgott számmal nehéz mit kezdeni, hiszen nem lehet tudni pontosan mennyit lesz a két szektorra eső rész. A Mol esetében az idei 30-35 milliárd forintos különadó megemelésével egyébként számoltak a szereplők, amire a legtöbb elemző azt mondta nem számítanak tartós hatásra az árfolyamban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.06 10:07

Ezek a rejtéjes kiszivárogtatások egyre inkább kezdenek gyanúsak lenni:
Matolcsy marad vagy megy, Hernádi marad vagy megy netán ő lesz Matolcsy utódja, kivetünk adókat az energiaszektorra majd cáfoljuk...megvesszük a molt nem vesszük meg a molt. Nyilván valamelyik külföldi titkosszolgálat állhat a háttérben , netán Szlota törleszt az állampolgársági törvényért ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html