Az export piacokon elért árbevétel 311 millió forintot tett ki, ami 17 százalékos csökkenésnek felelt meg a bázis időszakhoz viszonyítva. A Gardénia alapanyag beszerzése 90 százalékban importból történik, míg az export részaránya már nem éri el az 50 százalékot, így a forint első félévben tapasztalt gyengülése jentősen rontotta a társság eredményét. A beszámolási időszakban a Gardénia csoportszinten 110 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárt az előző évi 104 millió forint veszteséggel szemben. Üzemi szinten a cégcsoport 62 millió forint veszteséget halmozott fel a 111 millió forintos tavalyi üzemi veszteséghez képest.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!