Az Államadósság Kezelő Központ közel kétszeres túljegyzés mellett 25 milliárd forint értékben adott el 2003 decemberi lejáratú diszkontkincstárjegyeket. Az állampapírok átlaghozama a június 4-i értékesítéshez képest 161 bázisponttal 8,13 százalékra ugrott, az elfogadott hozamok 7,70-8,18 százalék között szóródtak. A mai fejlemények a másodpiaci hozamok tükrében nem is meglepőek, ugyanis az átlaghozam a tegnapi hathónapos benchmarkot csak 11 bázisponttal múlta felül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!