Délelőtt az euró/forint a 291-es szintet is átlépte, miután hétfőn a 286-os szint környékén állt a délutáni órákban.

A piacon nincsenek nagy események és forgalom sem - mondta el Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője a Napi-nak. A forint árfolyama a régiós devizákkal mozog együtt, amelyeket a dollár és a fejlett piacok befolyásolnak. A kereskedő szerint az euró/forint kurzus a hétfőn próbálgatott 286-os és 293,50-es szint között változhat; jelentős hírek most nem várhatóak.

A következő napokban ugyancsak a régiós devizákkal való együttmozgásra lehet számítani a forint részéről - mondta el az ING devizakereskedője a Napi érdeklődésére. Hét folyamán a pénteki magyar inflációs és GDP-adat okozhat nagyobb változásokat az árfolyamban. Délután egy dollárért 221,30, egy svájci frankért pedig 191,50 forintot adtak a piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!