Vegyesen alakult szerdán a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben. Napközben viszonylag jelentős gyengülésen esett át a forint, de a nap végére nagyjából visszatért a kora reggeli szintre.

Az eurót este hat órakor 403,64 forinton jegyezték, nagyjából megegyező szinten a kora reggeli 403,68 forinttal. Napközben 408 forintnál is történt jegyzés, ami egyszázalékos forintgyengülésnek felel meg.

A dollár jegyzése 397,09 forintra ment fel a kora reggeli 396,82 forintról, ami a forint 0,1 százalékos gyengülésének felel meg. Napközben 402 forint közelében is volt jegyzés, ami akkor 1,3 százalékos gyengülés volt.

A svájci frank jegyzése 416,18 forintra csökkent délután hat órára a kora reggeli 417,94 forintról. A forint ezzel 0,4 százalékos erősödést ért el szerdán a svájci frankkal szemben. Volt viszont jegyzés 422 forint felett is, ami egyszázalékos forintgyengülés volt nap közben.

Szerda esti jegyzésén a forint 0,1 százalékkal áll erősebben az augusztusi kezdésnél az euróval, 0,4 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,2 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

 

A forint az év eleje óta sokat gyengült: 9 százalékkal az euróval, 22 százalékkal a dollárral és 16 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!