Szembe ment a trenddel Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 216,25 pontos, 0,66 százalékos csökkenéssel, 32 690,23 ponton zárt kedden.
MTI-Eco, 2017. január 24. kedd, 18:44
Fotó: Reuters

A Mol 535 forinttal, 2,55 százalékkal, 20 405 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 34 forinttal, 0,39 százalékkal, 8850 forintra erősödött, forgalmuk 1,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,18 százalékkal, 514 forintra nőtt, forgalma 543,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 61 forinttal, 0,96 százalékkal, 6269 forintra esett, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 5,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen mozogtak az előző napi záráshoz képest.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője az M1 csatornán elmondta: a nemzetközi hangulattal ellentétesen mozgott a BUX, a nyugat-európai és tengerentúli tőzsdeindexek 2-3 százalékos emelkedésben vannak, a BÉT részvényindexe viszont csaknem 0,7 százalékos eséssel fejezte be a kereskedést.

A vezető részvények közül a Mol gyengébb teljesítményét az elemző azzal indokolta, hogy szerdán indul az olajipari vállalat 7,5 százalékos tulajdonosának, a Cseh Energetikai Művek (CEZ) kötvényeinek átváltása Mol részvényre, ami eladói nyomást okozott a piacokon.

Rácz Balázs beszámolt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülésén született döntése, miszerint változatlanul hagyja az alapkamatot, nem volt nagy meglepetés a piac számára, ennek megfelelően a forint árfolyama sem lendült ki komolyabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK