A részvénypiac forgalma 5,8 milliárd forint volt, a vezető részvények növelték az árfolyamukat az előző napi záráshoz képest.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője az M1-en elmondta: zárás előtt fél órával a Mol tűnt ki a BÉT "mezőnyéből", viszont zárásra a többi papír is behozta a lemaradást, de végül az olajpapír nyerte a versenyt az árfolyam-erősödést tekintve. A többi blue chip esetében sincs ok a panaszra, hiszen árfolyamuk erősödött. A BUX is 0,6 százalékos erősödéssel fejezte be a kereskedést a hétfői záráshoz képest.

Kiváló teljesítményt jelzett az is, hogy a nyugat-európai indexek mélyrepülésben vannak, például a DAX közel 2 százalékos mínuszban tartózkodott, és a tengerentúli börzék is rosszul indították a kereskedést a hétfői szünnap után - mondta Rácz Balázs.

A font értéke a dollárral szemben közel három évtizedes mélyponton van, 1985-ben jártunk hasonlóan gyenge árfolyamon, és az angliai fizetőeszköz az euróval szemben is több éves mélyponton áll. A forint némileg erősödött, 316,5 forint/euró árfolyamon állt a tőzsdezárás körül - mondta Rácz Balázs.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője azt mondta: a BÉT szembement a nyugat-európai tőzsdékkel. Ahhoz képest, hogy milyen gyengén teljesítettek az európai piacok, viszonylag jól zárt a BUX. A német indexek több mint 2 százalékos mínuszban is voltak. Megkezdődött a Brexit-félelmek második hulláma az első, pánikszerű esés után, ismét felerősödtek a félelmek Európában.

Elmondta: a Bank of England pénzügyi stabilitási jelentése után kezdett el jelentkezni az aggodalom. A másik jelzés az volt, hogy esett az olaj iránti kereslet is. Kiss Mónika szerint ezzel szemben a magyar börze erős volt, szembement a nyugat-európai folyamattal.

A Mol 0,88 százalékkal 16 695 forintra erősödött, 997,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,62 százalékkal 6319 forintra nőtt, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,23 százalékkal 437 forintra emelkedett, forgalma 224,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,49 százalékkal 5728 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!