Szembetűnő hozamemelkedés a hosszú oldalon

Az ÁKK jelentése szerint a szerdai másodpiaci kereskedés során jócskán megugrottak a hozamok a magyar állampapír-piacon.
NAPI Online, 2009. február 4. szerda, 16:34
Fotó:

Míg a diszkontkincstárjegyek hozamai átlag csak 9 bázisponttal emelkedtek szerdán a hazai állampapírok bankközi piacán, az éven túli lejáratok esetében ennél jóval nagyobb arányú volt a hozamemelkedés. Az állampapírpiaci befektetők hirtelen távozásának jele lehet, hogy az éven túli lejáratok esetében átlag több mint fél százalékpontos hozamemelkedést regisztráltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK