Egy hónap alatt a pénteken kismértékben gyengülő Dow Jones ipari átlag 1,4 százalékos mínuszt hozott össze, miközben az S&P-500 1,1, a Nasdaq Composite pedig 4,6 százalékos többletet mutatott fel májusban. A hét utolsó napján megjelent makroadatok - köztük a michigani egyetem 28 éves mélypontra visszaeső fogyasztói bizalmi indexe - az amerikai gazdaság gyengélkedését jelezték, miközben a vállalatok kedvező hírekkel is szolgáltak. A számítógépeiről ismert Dell vártnál jobb eredménye a cég részvényeinek 5,7 százalékos felértékelődését hozta, de kellemes meglepetést jelentettek a luxuscikkeket forgalmazó Tiffany első negyedéves számai is. A J Crew Group ruházati kiskereskedelmi cég papírjai viszont több mint 20 százalékkal zuhantak azt követően, hogy a társaság második negyedéves eredményvárakozása elmaradt a piaci prognózisoktól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!