Az előzetes adatok alapján a második negyedév során 3,4 százalékkal nőtt a GDP az USA-ban, vagyis a növekedés elmaradt az előző negyedévi 3,8 százalékos bővüléstől, illetve a 3,5 százalékos fejlődést valószínűsítő prognózisoktól is. A makroadat által keltett pesszimizmus nyomán a tőzsdemutatók mínuszban zártak. Az S&P 500 0,8 százalékkal 1234 pontra, a Nasdaq Composite 0,6 százalékkal 2185 pontra, míg a Dow Jones szintén 0,6 százalékkal  10641 pontra csúszott vissza.

A július havi rali így bár eséssel ért végét, az emelkedő árfolyamok alapján nem lehet ok panaszra. Az elkövetkező napokban a lassan befejeződő gyorsjelentési szezon mellett az lesz majd kérdés, a FED a gazdaság állapotát áttekintve változtat-e az irányadó kamaton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!