Szép nap volt a mai a Wall Streeten

Magasabban zártak csütörtökön a New York-i tőzsde irányadó mutatói.
MTI-Eco, 2016. március 17. csütörtök, 22:52

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 155,73 ponttal, 0,9 százalékkal, 17 481,49 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 13,37 pontot, 0,66 százalékot gyarapodott, és 2040,59 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 11,02 pontot, 0,23 százalékot emelkedett, és 4774,99 ponton zárt.

A kedvezőbb eredmény egy sor pozitív vállalati hírnek is köszönhető, egy nappal azután, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve az eddiginél laposabb kamatpályát helyezett kilátásba, ami idei csúcsára repítette az ötszáz legnagyobb amerikai részvénytársaság teljesítményét tükröző indexet.

A Wall Streeten főleg a nagy iparvállalatok teljesítettek kiválóan, míg az egészségügyi szektor - egyedüliként - veszteséget mutatott. Az S&P 500 indexének 10 almutatója közül kilenc erősödött, a legnagyobb, 2 százalékos növekedést az ipari szektor részvényeit követő almutató érte el estig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK