"Amerikában emelkedéssel zárt a tőzsde, Ázsiában emelkedés figyelhető meg, Európában a vevők dominálnak és a régióban is jó a hangulat, így a magyar tőzsdén is kedvező folyamatokra lehet számítani" - jósolta az MTI-nek Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Úgy látja, a Richter-papírok - melyek értéke napok óta esett, köszönhetően az Esmya termékükkel kapcsolatban felmerült aggályok miatt - csütörtökön 4,5 százalékos emelkedéssel zárt. Rövid Szabolcs szerint elképzelhető, hogy tovább nő a kereslet a gyógyszeripari vállalat részvényei iránt.

QP | Quality Placement

Kedvező piaci hangulatban nyithat pénteken a BUX Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemezője szerint, aki a csütörtöki amerikai kereskedés pozitív zárása után a magyar index emelkedésére számít.

Kiss arra számít, hogy piaczárás után a Standard & Poor's a magyar adósbesorolást nem változtatja meg. Felminősítésre szerinte az országgyűlési választások után kerülhet sor.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 68,15 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 38 522,50 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 17,2 milliárd forint volt. A Mol 30 forinttal, 1,04 százalékkal 2868 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,12 százalékkal 11 450 forintra esett, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,86 százalékkal 460,50 forintra gyengült, forgalma 184,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 250 forinttal, 4,53 százalékkal 5770 forintra erősödött, a részvények forgalma 4,0 milliárd forintot ért el.

A fotó forrása: Napi.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!