Sokat erősödött a forint árfolyama kedden annak ellenére, hogy a nemzetközi piacokon már érdemben nem javult a hangulat. Délelőtt 305,65 és 307,20 forint között alakult a kereskedés. A térségbeli devizák árfolyama vegyesen alakult ekkor a zloty 0,11 százalékkal, a román lej 0,03 százalékkal erősödött, a cseh korona pedig 0,15 százalékkal gyengült. Délutánra azonban a forint árfolyam már 305 forint közelébe jött vissza ami mögött az állhatott, hogy technikai alapon erősen túlvetté vált a devizapár, illetve  a kormányzati nyugtató nyilatkozatokból keddre is jutott egy.

A dollár viszont újra erősödött az euróval szemben, így átmeneti volt csak a hétfő délutáni korrekció. délutánra ugyanis a hétfői mélypont környékén 1,288 környékén járt az árfolyam ismét, ami azért mutatta, hogy nem múlt el a devizapiacokon az aggodalom a ciprusi helyzet miatt. A forint ennek hatására gynegülni kezdett és újra a 306-os szintet közelítette az árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!