Szépen elvitték a magyar államkötvényeket

A mai tripla aukción a meghirdetett, 45 milliárdos összmennyiségre bő kétszeres ajánlat érkezett.
NAPI, 2010. november 4. csütörtök, 14:25
Fotó:

A három éves kötvények esetében a meghirdetett húszmilliárdos mennyiségre 31,6 milliárdos ajánlattal válaszoltak az elsődleges forgalmazók. Az elfogadott hozamok 6,61 százalékos átlaga 6 bázisponttal múlja felül a szerdai másodpiaci benchmarkot.

Élénkebb volt a kereslet az öt éves papírok iránt: a meghirdetett 15 milliárdos mennyiségre 48,1 milliárdos ajánlattömeg érkezett. Az élénk érdeklődés láttán az ÁKK 20 milliárdra emelte az elfogadott mennyiséget, a hozamok 6,76 százalékos átlaga 1 bázisponttal kisebb a szerdai referenciaértéknél.

A 15 éves instrumentumoknál kétszeres volt a lefedettség, az elfogadott hozamok 7,03 százalékos átlaga 5 bázisponttal magasabb a szerdai benchmarknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK