Szépen fogytak a kincstárjegyek

Az 50 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 178,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett az Államadósság Kezelő Központ csütörtöki 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján. A kibocsátó 60 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét.
NAPI, 2011. május 12. csütörtök, 13:20
Fotó:

A 3,5-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok átlaghozama 5,94 százalékos lett. Ez 9 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiai 12 hónapos referenciahozamnál és 1 bázisponttal meghaladja a két héttel ezelőtti legutóbbi egy éves DKJ-kibocsátás átlaghozamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK