A Goldman Sachs Group Inc. üzleti évének első negyedében 1,51 milliárd dollár nettó nyereséget ért el az egy évvel korábbi 1,29 milliárd után. A részvényenkénti eredmény (EPS) 2,50 dollárról 2,94-re emelkedett, a lendületes növekedésben az állampapír-üzletág rekorderedménye, és a befektetési banki tevékenységből származó profit emelkedése játszott kulcsszerepet. A kisebb rivális Bear Stearns Cos. szerényebb gyarapodásról számolt be. A befektetési bank és brókercég az első negyedévben 379 millió dollár nettó nyereséget mutatott fel, szemben az egy évvel korábbi 361,1 millióval. Az EPS 2,57 dollárról 2,64-re emelkedett, holott a piac csupán 2,36 dollárra számított. A Morgan Stanley szintén felülmúlta a prognózisokat: az első negyedévben 1,23 milliárdról 1,47 milliárd dollárra növelte nettó nyereségét, az EPS 1,11 dollárról 1,35-re emelkedett, szemben a várt 1,16 dollárral. (A nyereséget a könyvelési metódus megváltoztatása 49 millió dollárral hízlalta.) A nettó bevétel is jobb lett a 6,44 milliárdos jóslatnál, 10 százalékal 6,8 milliárdra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!