Szépen kapaszkodik a forint

Megállt a dollár erősödése, így a forint is viszonylag stabil maradt kedden.
Deák Bálint, 2012. július 24. kedd, 16:15
Fotó: Napi.hu

Az euró/dollár keresztárfolyama 1,21 fölött meg tudott kapaszkodni, nem sikerült tehát a további dollár erősödés kedden.
A dollár további száguldását leginkább a Fed beavatkozása állíthatná meg, csakhogy a legutóbbi Bernanke nyilatkozatok alapján ebben egyelőre nem bízhatunk - véli Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Ugyanakkor az európai termelői árindexek értékei összességében véve nem lettek túlságosan rosszak, így ez is stabilizálni tudták az euró árfolyamát.

A forint így annak ellenére sem gyengült tovább, hogy a Moody's hitelminősítő intézet rontotta Németország besorolásának
a kilátását. A kilátásrontást a kínai PMI statisztika ellensúlyozhatta - véli Karsai,  ezért stabilizálódhatott 288 körül az euró értéke, amelyen a magyar kamattartás sem változtatott jelentősen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK