Érdekes kereskedéssel zárult a hét nem csak a nemzetközi piacokon, hanem a Budpapesti Értéktőzsdén is. A BÉT szinte teljesen kimaradt a csütörtöki eladási hullámból és pénteken is csak rövid időre ragadt át rá az árupiacokon tomboló pesszimizmus.

Délután a kedvező amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően a nemzetközi piacok is erőre kaptak, és magukhoz térni látszottak az árupiacok is, ami főleg az OTP piacára hozott vevőket. A bankpapír így a reggeli 6150 körüli mélypontnál jóval erősebb szinten, 6340 forinton zárt.

Az olajár mélyrepülése viszonylag kevéssé érintette a Mol részvényét, reggel még 23065 forintig esett a papír, majd a szabad szakasz második felében 23600 forint fölött is járt. Végül 23230 forinton fejezte be a kereskedést, ami 1,1 százalékos csökkenés.

Nem tudott jelentősen erősödni a Magyar Telekom a társaság várakozásoknál kedvezőbb gyorsjelentése után. Ugyan a cég megerősítette korábbi eredményvárakozásait és a különadó eltörlésével kapcsolatban is kedvező nyilatkozatot tett, ez csak egy forintos emelkedésre volt elég, így 559 forinton fejezte be a hetet.

A Richter továbbra is a 37 ezer és 38 ezer forint közötti sávban ingadozik, de sikertelenül próbálkozott az emelkedéssel az Egis is, amely rövid ideig ugyan 20 ezer forinton is járt, majd visszaesett a megszokott 19700-as szintre.

Fél százalékkal emelkedett a CIG Pannónia árfolyama, 883 forintra, az FHB viszont kissé alacsonyabban, 1015 forinton zárta a hetet.

A határidős BUX a prompt indexhez hasonlóan csak kevéssel napi maximuma alatt, 24330 ponton fejezte be a napot, a kamattartalom a mostanában szokásos sávon belül, de annak talán inkább az alsó széléhez közel, 618 ponton van, ami arra utalhat, hogy a befektetők még nem túlságosan bíznak az emelkedés folytatódásában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!