Szeptembertől már termel a kurdisztáni Mol-kút

Új lehatároló kút fúrását kezdte meg a Mol kurdisztáni partnere a Gulf Keystone Petroleum a Shaikan olajmezőn, ahol az elsőnek fúrt kút szeptember közepére várhatóan már kétéves hosszútesztjét kezdheti - jelentette be a mezőn 20 százalékos nem higított résszel bíró Mol pénteken a BÉT honlapján.
NAPI, 2010. szeptember 3. péntek, 17:53
Fotó:

A Shaikan-3 nevű új lehatároló kút - a lehatároló kutakat a már megtalált készletek további jellemzőinek, mennyiségének pontos feltárására használják - a Shaikan-1 kút közelében helyezkedik el és 1100 méterig mélyül a teszteredmények függvényében. A fúrás és a tesztelés várhatóan 2 hónapot vesz igénybe.

A bejelentésből kiderül, hogy a Shaikan-1 kút egyre közelebb kerül a kitermelési szakaszhoz. A GPK szeptember közepétől várhatóan már a kút hosszútesztjét kezdi meg, ami 18-24 hónapig tart. Az ennek során kitermelt kőolajat a helyi piacon, Erbilben fogják értékesíteni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK