A befektetőket az sem kedvetlenítette el, hogy szeptemberben a várt szerény mértékű gyorsulás helyett kissé lanyhult az amerikai feldolgozóipari termelés növekedése, sőt, inkább a kibocsátás további bővülésének örültek. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az Ely Lilly részvényei, miután a gyógyszergyártó közölte, hogy a hivatalos jelzések alapján jó esély van a cég új antidepresszáns készítményének engedélyezésére. Megugrott a kézi számítógépeiről ismert Palm papírjainak árfolyama is. A társaság azzal lepte meg a piacot, hogy bejelentette: a kézi készülékek iránti vállalati kereslet a két évig tartó visszaesés után újra fellendülőben van. A DJIA komponensei közül csupán a General Motors, az Eastman Kodak és az AT&T vette lefelé az irányt, miközben a jövő évi, 12-14 százalékos profitnövekedési célkitűzését megerősítő 3M a nyertesek táborát erősítette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!