A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti DAX index 0,5 százalék, a londoni és a párizsi index pedig 0,3 százalék erősödéssel kezdheti a szerdai kereskedés.

Az előző napok ingadozó, váltakozóan veszteséges és nyereséges zárásai után az amerikai-európai kereskedelmi viszályt övező piaci aggodalmak függvényében kedden vegyes indexekkel fejezték be a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacok. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,08 százalékkal emelkedett, a Stoxx 600 index 0,02 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,01 százalékkal csökkent.

Londonban 0,37 százalékkal fejezte be magasabban a kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX mutató 0,29 százalékkal csökkent, a párizsi CAC-40 pedig 0,05 százalékkal csúszott lejjebb. Madridban 0,20 százalékkal, Milánóban 0,30 százalékkal emelkedett a tőzsdeindex a hétfői kereskedés végére.

Az olaj ára emelkedett, a Brent 0,29 százalékkal 79,36 dollárra, a WTI 0,24 százalékkal 70,70 dollárra.

Az olaj áremelkedéséhez líbiai és kanadai szállítási fennakadások mellett az Egyesült Államok követelése is hozzájárult, amelyben novembertől a vásárlások megszüntetésére szólította fel az iráni olajat importáló országokat - írja az MTI.

Az euró árfolyama kevéssé változott, 0,02 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1646 dolláron. Az arany jegyzése a határidős piacon legközelebbi teljesítésre 0,27 százalékkal unciánként 1256,50 dollárra, hat hónapos mélypont közelébe csökkent.

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!