Szerény emelkedéssel zárt Amerika

A csütörtökihez hasonlő visszafogott többletekkel zártak pénteken a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI, 2010. június 18. péntek, 22:04
Fotó:

A DJIA közel 0,2 százalékkal 10 450, a Nasdaq Composite 0,1 százalékkal 2309, az S&P-500 ugyanennyivel 1117 ponra kúszott fel.

A Caterpillar részvényei közel másfél százalékkal drágultak annak nyomán, hogy a cég közölte, ázsiai eladásai éves szinten 38 százalékkal nőttek májusban. Az aranyár látványos emelkedését követve az aranykitermelésben érdekelt cégek papírjai is drágultak.

A pénteki nap érdekessége volt, hogy bár egyszerre futottak ki részvényindex-határidők, részvényindex-opciók, részvényopciók és részvényhatáridők, ezúttal mindez nem hozott sem extra forgalmat, sem kiugró volatilitást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK