Szerény mínuszban nyithatnak a nyugat-európai piacok

Minimálisan a csütörtöki záróértékek alatt kezdhetik a napot a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken.
MTI-Eco, 2017. január 13. péntek, 08:14
Fotó: Reuters

A kereskedők azt mondták, hogy a kezdeti trendet a csalódást okozó gyenge decemberi kínai külkereskedelmi adatok és az ázsiai tőzsdék vegyes mozgása alakítja. Délelőtt fontosabb európai makrogazdasági adat nem várható.

Délután az amerikai bankágazat három nagyágyúja, a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Bank of America negyedéves eredményeit ismerteti.

Csütörtökön a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,03 százalékkal erősödött, ugyanakkor Frankfurtban a DAX-30 1,07 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,51 százalékkal gyengült.

Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 4 cent emelkedéssel 56,06 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK