A szakértő szerint nyáron inkább a lemorzsolódás lesz jellemző, a feszültségek nem fognak enyhülni, minden nagyobb hírre be fogják adni a piacokat.

Magyarország megítélése javul, ez látszik a forint árfolyamán, hiszen korábban egy hasonló helyzetben 280-ig is elmehetett volna. A javuló megítélés arra elég, hogy felülteljesítők lehetünk más közép-európai piacokhoz képest, ám olyan nagy problémák vannak, hogy egy általános eladási hullámban minket is bármikor lecsaphatnak - fogalmazott Králik.

Összességében óvatos vételek és nagyobb emelkedés esetén a profit taking lehet az üdvözítő ebben a piaci helyzetben.

Az egyes blue chipeknél látunk pozitívumokat de kockázatokat is.

A Molnál az állami tulajdonszerzés kiárazta a felvásárlási prémiumot és a kormányzati jelenlétnek is vannak kockázatai. Az OTP-nek jót tesz a javuló országkockázat, de a hitelportfólió romlása miatt ennek hatása limitált lehet. A gyógyszercégeket a szabályozói kockázat tarthatja nyomás alatt.

A részvénypiaci emelkedés így korlátos lesz, különösen, ha a nemzetközi hangulat bizonytalanságát is figyelembe vesszük.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!