A törvényt – amely a transzparenciával kapcsolatos rendelkezéseken kívül korlátozza a fedezeti alapok vezetői által felvehető bónuszfizetéseket, és limitálja az általuk felvehető hitelt is – 33 igen, 11 nem és 3 tartózkodással fogadták el.

A brit konzervatívok ellenezték a javaslatot, ami előrevetíti, hogy a törvényjavaslat végső formáját illetően komoly kormányközi vitára lehet majd számítani. Az EU spanyol elnöksége már korábban jelezte, hogy a brit egyetértése nélkül is tovább haladna a törvénnyel.

A törvényjavaslat francia benyújtója, Jean-Paul Gauzes szerint legalább egy évet kell még várni addig, amíg a törvény életbe lép, és addig nagyon nehéz tárgyalások következnek az európai pénzügyminiszterekkel.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!