Szigorítás miatt esik az ezüst

Egy hét alatt harmadszor növelte a határidős ezüst kontraktusok letéti követelményét a Chicago Mercantile Exchange, a nemesfém ára nagy eséssel reagált a lépésre.
NAPI, 2011. május 3. kedd, 10:05
Fotó:

Folytatta esését az ázsiai kereskedésben az ezüst árfolyama, a kora reggeli órákban további 2 százalékkal csökkent, miután a CME bejelentette, 11,6 százalékkal emeli a nemesfém határidős kontraktusainak letéti követelményeit, ezúttal 11,6 százalékkal. Egy hét alatt immár ez a harmadik ilyen lépés a tőzsde részéről. Az emelés a mai kereskedési nap végétől lesz hatályos.

Az ezüst árfolyama a hétfő reggeli csúcshoz képest 3 százalékkal csökkent- adta hírül a Marketwatch.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK