A hongkongi tőzsde Hang Seng indexe 0,5 százalékkal 9321 pontra erősödött a hét utolsó kereskedési napján. Ezzel 18 százalékos esést könyvelhetett el a mutató 2002 egészében. A tajvani TWSE mutatója 0,1 százalékkal lefelé alakult a nap folyamán. India gazdasága az idei harmadik negyedévben 5,8 százalékkal bővült. A növekedést az ipari termelés és az erős belföldi kereslet húzta. A piaci prognoszták csupán 4,9 százalékra számítottak. Az egy évvel korábbi negyedév 5,5 százalékos bővülést hozott. Az amerikai PR-ügynökségek által összeállított, az év legnagyobb kommunikációs bakijait felsoroló listát idén a General Electric volt vezérigazgatója, Jack Welch vezeti. A házas Welch a Harvard Business Review főszerkesztőjével, Suzy Wetlauferrel folytatott viszonyának köszönheti az előkelő helyezést. Welch korábban a hölgy interjúalanya volt egy máig meg nem jelentetett cikkben. Az affér kirobbanása a tekintélyes lap hírnevének megtépázódásához, és végül Wetlaufer lemondásához vezetett. Mintegy 100 tonna pisztrángot mérgeztek meg a vízbe engedett vegyszerrel Lengyelországban. Egyes elképzelések szerint az útmenti reklámtáblák az autósok által hallgatott rádióadás alapján változtatnák tartalmukat. A sacramentoi Alaris Media Network egy 20 millió dolláros befektetés keretében 10 reklámtáblát állított fel, amelyek videó és szövegek megjelenítésére is képesek, tartalmuk pedig egy program segítségével változtatható. Magyarországon kutatás-fejlesztésre (K+F) 2001-ben 140,6 milliárd forintot költöttek, ez folyó áron 33,4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint. Vásárlóerő paritáson számolva a ráfordítások 24,5 százalékkal nőttek 2001-ben, míg a GDP-ehz viszonyítva a 2000-es 0,82 százalékról 0,94 százalékra emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!