Teljes a csend a bankközi forintpiacon. Az euró 235,90-236,10 forinton áll, ami gyakorlatilag megegyezik a tegnapi záróárral. Az ING Bank üzletkötője szerint nem is várható változás a mai nap folyamán, a piaci szereplők is inkább a pezsgőre és a virslire gondolnak ilyenkor, s nem a forint árfolyamára. Idén egy százalékkal csökkent az izraeli gazdaság az egy évvel korábbi 0,9 százalékos visszaesés után - az izraeli statisztikai hivatal előzetes adatai szerint. Ez eddig a leghosszabb recesszió az ország történetében, és a legmélyebb az 1953-as 1,4 százaléknyi csökkenés óta. December 31-i hatállyal lemondott a Gary Winnick, a Global Crossing alapítója és elnöke. Az elnök távozása előtt még egy utolsó nagylelkű gesztust tett: 25 millió dollárt különített el azon dolgozói számára, akik a januári csőd után kényszernyugdíjba vonulnak, a sajátrészvényeik pedig szintén a bukás miatt elértéktelenedtek. Az idei év a Salomon Smith Barney éve volt az amerikai részvénypiacon. A Citigroup Inc. értékpapírokkal foglalkozó leányvállalatánál 2002-ben senki nem keresett többet részvényügyletekkel, a tavalyi nyertes Goldman Sachs Group csak ötödik lett a listán. Egyes elképzelések szerint az útmenti reklámtáblák az autósok által hallgatott rádióadás alapján változtatnák tartalmukat. A sacramentoi Alaris Media Network egy 20 millió dolláros befektetés keretében 10 reklámtáblát állított fel, amelyek videó és szövegek megjelenítésére is képesek, tartalmuk pedig egy program segítségével változtatható. A jegybank január elsejétól 50 bázisponttal 5,75 százalékra emeli a kötelező tartalékok után fizetett kamatot, a Monetáris Bizottság november 18-i döntése alapján - jelentette be az MNB.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!