Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Telekom Nyrt. konszolidált nyeresége így az előző év azonos időszakában jelentett 20,2 milliárd forintos eredményről mintegy 15 milliárd forinttal romlott, ami a 2016 utolsó negyedévében könyvelt egyszeri nyereségadó javulás hatását tükrözi. Az elemzők 5,4 milliárd forint adózott nyereséget vártak.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a cég bevétele viszont 161,442 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 151,857 milliárdról éves összevetésben, mivel a jelentősen magasabb rendszerintegrációs és információtechnológiai (RI/IT) bevételek, a készülékértékesítési és mobil adatbevételek több mint ellensúlyozták az alacsonyabb vezetékes és mobil hang-, illetve energiaszolgáltatásból származó bevételeket.

A növekedésre éves viszonylatban is hasonló tényezők hatottak, így a 2017-es összes árbevétel 6,4 százalékkal, 610,9 milliárd forintra nőtt.

Tavaly az adózott eredmény 40,2 milliárd forint volt, ami 25,6 százalékkal volt alacsonyabb mint 2016-ban, mivel a működési eredmény és a pénzügyi ráfordítások javulását ellensúlyozta a 2016. negyedik negyedévben könyvelt egyszeri nyereségadó bevétel hatása.

A BÉT-en szerdán mínuszban zárt a Magyar Telekom.

A fotó forrása: Shutterstock.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!