Szinte mindenhol több a vevő, mint az eladó

Emelkedéssel kezdtet a hétfői kereskedést a BUX. Európában is több a vásárló, mint az eladó.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 28. hétfő, 09:49
Fotó: Getty Images

Egy százalékot meghaladó növekedéssel kezdték a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn.

A londoni FTSE index 1,33 százalékos, a frankfurti DAX index 1,62 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 1,45 százalékos pluszban indította a napot. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,47 százalékkal nyitott magasabban péntekhez képest - írja az MTI.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe , a BUX is pluszban kezdte a napot, fél 10 körül 1,5 százalékos emelkedésnél tartott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK