Az ázsiai tőzsdék langyos kereskedésben alig mozdultak: a befektetők a Bank of Japan (BoJ) kamatdöntésére vártak, amelynek nyomán 0,3-ról 0,1 százalékra mérséklődött a japán alapkamat. A bank emellett bejelentette, hogy felvásárolja az üzleti szféra adósságainak egy részét, hogy elősegítse a gazdasági folyamatok újraindulását.

A tőzsdék - amellett, hogy számítottak a vágásra - talán azért nem reagáltak túlságosan a hírre, mert az olaj árának további lemorzsolódása és az amerikai értékpapírpiacok megrogyása friss hírként rontotta a befektetői hangulatot. A cégek háza tájáról is hideg szelek fújnak: Toyota részvénye azért veszített értékéből, mert spekulációk szerint elképzelhető, hogy a 2009 márciusában végződő üzleti évében üzemi szinten veszteséges lesz. A HSBC Holdings bankra pedig azért orroltak meg a befektetők, mert elképzelhető, hogy tőkebevonásra lesz szüksége.

A Nikkei a kereskedés nagy részének lefutása után 0,9, a hongkongi Hang Seng közel 2 százalékos mínuszban volt. A Shanghai Composite viszont 0,1, a koreai Kospi pedig 0,3 százalékos pluszt szedett össze.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!