Szinten marad az MNB devizaswap-állománya

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó, finomhangoló devizaswap-tendereket (kamatcsere-tendereket) tartott hétfőn, amelyeken 150 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1988 milliárd forint marad - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. szeptember 24. hétfő, 20:08
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A jegybank a honlapján közölte: a meghirdetett mennyiség az egy és a három hónapos futamidőn egyaránt 154 millió euró (50 milliárd forint) volt, a hat és a tizenkét hónapos futamidőn pedig egyaránt 77 millió euró (25 milliárd forint).

A bankok egy hónapon 140 millió euró (45 milliárd forint), három hónapon 490 millió euró (159 milliárd forint), hat hónapon 545 millió euró (177 milliárd forint), tizenkét hónapon pedig 520 millió euró (168 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat.

Az MNB az egy hónapos lejáraton 25 milliárd, a három és hat hónapos lejáraton 50-50 milliárd, míg a tizenkét hónapos lejáraton 25 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. A swaptendereken rendre 3, 4, 5, illetve 6 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás szeptember 26-án 1988 milliárd forint marad. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 99 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 249 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 224 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 1416 milliárd forintot tesz ki.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK