Szívesen adnak kölcsön az államnak

A meghirdetett mennyiségben, csökkenő hozammal értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. keddi aukcióján.
MTI, 2015. november 17. kedd, 12:32
Fotó: Napi.hu

A heti rendszerességgel tartott aukción az ÁKK 15 milliárd forintért kínált fel 3 hónapos kincstárjegyet.

Az elsődleges forgalmazók 64,9 milliárd forint értékben tettek ajánlatot. Noha a kereslet több mint kétszeresére emelkedett az előző aukcióhoz képest, az ÁKK nem emelte fel a felkínált mennyiséget, csak az eredetileg piacra vitt 15 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatot. Az aukciós átlaghozam 0,80 százalék volt, 2 bázisponttal alacsonyabb mind az előző aukción kialakult átlaghozamnál, mind a másodpiaci referenciahozamnál.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az idei évet 1,84 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte, 2014 elején a hozam 2,90 százalékon, 2013 elején 5,49 százalékon, 2012 elején pedig 7,67 százalékon állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK