Szívrohamot kaptak a befektetők - most kell Pfizer-részvényt venni?

Egy ígéretes készítmény kudarca nyomán zuhanásba kezdtek a Pfizer részvényei, így felmerül a kérdés, érdemes-e most beszállni a gyógyszerpapírba.
Gáti Tibor, NAPI Online, 2006. december 4. hétfő, 14:56
Fotó:

Délelőtt - a New York-i nyitást megelőző kereskedésben - mintegy 14 százalékkal 24 dollárra esett a világ legnagyobb gyógyszergyára, az amerikai Pfizer Inc. részvényeinek árfolyama, miután bejelentette, hogy felfüggeszti eddigi legnagyobb reménysége, a torcetrapib új koleszterinszint-csökkentő 2004-ben elkezdett fejlesztését, miután a tesztelés során komoly szív- és érrendszeri problémákat, sőt haláleseteket is regisztráltak. Egyelőre nem világos, mi okozta a kisérlet során tapasztalt szívproblémákat, de könnyen lehet, hogy a torcetrapibhoz hasonló hatóanyag kifejlesztésen dolgozó svájci Roche Holding AG és az amerikai Merck & Co. is a kisérletek felfüggesztésére kényszerül.

A gyógyszer úgy hat, hogy emeli a HDL nevű jótékony hatású koleszterin szintjét, és a cég azt várta tőle, hogy átveszi a jelenlegi húzótermék, a jelenleg a világ legkeresettebb koleszterincsökkentője, a Lipitor szerepét, miután annak szabadalmi védettsége 2010-ben lejár.

A Lipitor tavaly 12,2 milliárd dollár árbevételt hozott, ami a teljes forgalom egynegyedét tette ki, és az első háromnegyedéves adatok alapján idén ennél is nagyobb forgalomra lehet számítani, ennek azonban a védettség lejártával vége.

A Pfizer vezetői néhány nappal ezelőtt még úgy nyilatkoztak, hogy jövőre tervezik az új szívgyógyszer engedélyeztetését. Az új gyógyszertől az elemzők 2012-ben már 4,15 milliárd, a teljes felfutás után pedig évi 20 milliárd dollár árbevételt vártak, így ennek kiesésével óriási lyuk keletkezik a cég közép távú árbevételi terveiben. Ez a Pfizer akvizíciós elképzeléseit is súlyosan érinti, miután egyelőre nem világos, miből fogják finanszírozni az erre szánt 1-4 milliárd dollárt. Márpedig a kudarc nyomán a cégnek növelnie kell erőfeszítéseit más új gyógyszerek kifejlesztésére, és ennek egyik útja valamely ígéretes gyógyszer kifejlesztésén dolgozó gyártó felvásárlása.

A Concorde értékelése szerint a 10 százalékos esésben a gyógyszer teljes értékvesztése megjelenik, az ennél nagyobb esés kizárólag a negatív piaci hangulat megjelentéséből származik. Egy nagyobb mértékű zuhanás mégis elképzelhető, mivel a növekedési pálya veszélybe kerülésével egyes piaci szereplők a papír eladása mellett dönthetnek.
A 2010-es időhorizont előtt tekintve a társaság gazdálkodását azonban nem érte semmilyen kár. Sőt, a pénteken tartott elemzői prezentáció során éppen megemelte az idei EPS iránymutatását a menedzsment 2,00 dollárról legalább 2,05 dollárra, összhangban a pozitív harmadik negyedéves gyorsjelentéssel, illetve a Concorde saját, 2 dollár feletti részvényenkénti eredményt valószínűsítő várakozásával.

A brókercég a Pfizer részvényére vonatkozó ajánlását a 28,4 dolláros árszinteken tartásra rontotta, aminek elsődleges oka a fair árazás megközelítése volt. A jelenlegi rendkívüli események hatására nem elképzelhetetlen azonban egy túlzott áresés, ami vételi lehetőséget teremt.
A szakértők 23 dollárra visszaeső árfolyamnál látnának ismét attraktív hosszú távú felhalmozási lehetőséget a társaság papírjában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK