Az AutoWallis eddig két sikeres akvizíciót hajtott végre Szlovéniában, így az ország kiskereskedelmi autópiacán jelentős szereplővé vált: 5 városban 4 autómárkát értékesít, és további márkák bevonásának, valamint újabb akvizíciók lehetőségét vizsgálja - írja a vállalat.

Az Avto Aktiv tavaly 46 millió euró árbevételt ért el, ez megközelíti az AutoWallis 2021-es árbevételének 10 százalékát, ezért az akvizíció jelentősnek számít. Ezt az eredményt az Avto Aktiv 795 új és 458 használt autó eladásával, valamint a hozzá kapcsolódó szerviz és egyéb szolgáltatásokkal érte el.

A 2004-ben alapított kereskedő vállalat a szlovén gépjármű kiskereskedelmi piac jelentős szereplője, öt városban (Koper, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica, Trzin) értékesít és szervizel BMW, MINI, Toyota és Suzuki járműveket (ebből a MINI márkát egyedüli szereplőként Szlovéniában).

Az akvizícióval tovább bővült az AutoWallis nemzetközi kiskereskedelmi tevékenysége, amelynek fő célja, hogy a csoport a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen - közölte a cég.

Az újabb szlovén akvizíció sikeres zárását követően a cég a BMW és Mini márkák esetében már több mint 50 százalékos részesedéssel van jelen a szlovén piacon - írja a közleményben Antal Péter, az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágának vezetője.

Az AutoWallis többek között a szlovén leányvállalatok beszerzéseinek, IT rendszereinek, back office és marketing tevékenységének, továbbá logisztikájának optimalizációját tervezi, amivel a szlovén kiskereskedelem hatékonysága tovább javítható. Az egyik legnagyobb hatékonyságnövelést a készletezéstől várják, mivel az eddigi egy telephely helyett mostantól öt lokáció között mozgathatóak a gépjárművek és alkatrész készletek.

A BÉT prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis részvényei 113 forinton zártak hétfőn, a papír árfolyama az elmúlt egy évben 91 forint és 135 forint között változott - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!