Szmötyőznek az európai tőzsdék

Vegyesen nyitottak a vezető európai tőzsdék.
NAPI, 2010. november 9. kedd, 09:44
Fotó:

A legnagyobb európai börzék eltérő irányba indultak el, mivel különbözően reagáltak a friss vállalati gyorsjelentésekre. Mindezek eredményeként a Stoxx Europe-600 lényegében stagnált az első fél órában, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 0,1-0,1 százalékos lemorzsolódásban volt, szemben a londoni Footsie-val, amely 0,2 százalékkal feljebb araszolt.

A német indexet a Deutsche Post AG kellemes adatainak közzétételét követő emelkedése sem segítette ki, és ugyanez volt a helyzet a francia tőzsdemutató és a jól szereplő Hermes International viszonyában. A brit index viszont jól szörfözött a Vodafone-részvény emelkedő hullámán - a távközlési cég másfélszeresére növekvő első féléves profitról számolt be, ami 2,2 százalékkal lökte feljebb részvényei árát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK