Szoftverhiba borzolta a kedélyeket Amerikában

A Dow és az S&P 500 pluszban, a Nasdaq viszont mínuszban zárt a hétfői tőzsdei kereskedésben.
portfolio.hu, 2014. június 2. hétfő, 22:27
Fotó: Reuters

Az amerikai kereskedés félidejéhez közeledve az eladók domináltak a tőzsdéken, a vezető indexek kisebb mínuszban jártak.Egy jelentős korrekció után azonban sokat javult a hangulat, ekkor edrült ki, hogy az ISM egy szoftverhiba miatt rosszabb feldolgozóipari adatot közölt a valósnál.

Az S&P 500 1925 ponton (+0,07 százalék), a Dow Jones 16774 ponton (+0,16 százalék), a Nasdaq pedig 4237 ponton (-0,13 százalék) zárta a hétfői kereskedési napot.

A nap nyertese a Dow komponensek közül a Caterpillar (+1,7 százalék) volt, míg a nap vesztese az Exxon Mobil (-0,6 százalék).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK