BUX
38971

Szokatlan kijelentést tett Dr. Balsors

Meglepő módon a részvénypiacok emelkedésére számít rövid Távon Marc Faber, aki sötét jóslataival érdemelte ki a Dr. Balsors nevet. Persze hosszabb távon azért pesszimista maradt.

Napi.hu, 2016. március 2. szerda, 16:44

Az általában pesszimista jóslatairól elhíresült svájci befektető, Marc Faber meglepő módon ezúttal nem a részvénypiacok összeomlására számít. A CNBC-ben azt mondta, hogy a részvénypiacok februárban extrém módon túladottá váltak, s így emelkedésre ítéltethettek.

Természetesen hosszabb távon előre tekintve nem változtatott pesszimista hozzáállásán, s változatlanul úgy gondolja, a tőzsdék év eleji gyengélkedése csak a kezdete volt valami még rosszabbnak.

Az ilyen extrém módon túladott helyzeteket általában erős átmeneti emelkedés szokta követni - mondta Faber. Különösen igaz lehet ez a momentum részvényekre, amelyek nagyot estek februárban. Itt akár 10-20 százalékos áremelkedések sem elképzelhetetlenek. Ennek az ugrásnak a hátán az S&P 500-as index akár 2050 pontig is elmehet. Valószínűleg új csúcsra már nem megy ki a vezető amerikai index, s ha ki is megy, akkor azt kevés egyedi részvényben beállított új csúcs kísérheti.

Ezt követően azonban arra számít, hogy újabb lejtmenet következik világszerte. A világgazdaság ugyanis jelentősen lassul, s ebben a környezetben nem valószínű, hogy az amerikai gazdaság kedvezőbb növekedési adatokat tudna produkálni.