A Citigroup első negyedéves nettó profitja 3,8 milliárd dollár volt, ami részvényenként 1,23 dollárnak felel meg; egy, a bank saját adósságain elkönyvelt kisebb tétellel kiigazítva 1,29 dollár volt az egy papírra jutó nyereség, ami jelentősen felülmúlja az 1,17 dolláros elemzői konszenzust. A nettó profit 30 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A bevételek az egy évvel korábbihoz képest 3, a tavalyi negyedik negyedhez képest pedig szép 12 százalékkal magasabbak voltak, így elérték a 20,5 milliárd dollárt - ez a 20,17 milliárdos várakozásnál is jobb. A Citigroup tavalyi utolsó gyorsjelentése nagy csalódásokat okozott, a banknak nagy leírásokat kellett könyvelnie korábbi eszközein, valamint a váratlan jogi költségek miatt - ezek most elmaradtak, ám a bank továbbra is folytatja gyengébb részlegeinek felülvizsgálatát.

A nyereséget segítette a rossz hitelekre képzett céltartalék 652 millió dolláros csökkentése, valamint a költségek 10 százalékos visszavágása - a most zárult negyedben összesen 12,4 milliárd dollárt költött a globális bankcsoport működésre. A nettó kamatmarzs ezzel együtt alig változott, továbbra is 2,94 százalékon áll. Kedvező jel az is, hogy a tőkepiaci kereskedés újra jól teljesített: innen 31 százalékkal több, 6,98 milliárd dollár bevétel jött az év első három hónapjában. Nagyot javult a nagy figyelemmel követett Tier 1 tőkemegfelelési mutató is, 8,7 százalékról 9,3 százalékra - így talán nem fenyeget újra az a szégyen, hogy a Federal Reserve ne fogadja el a bank vészforgatókönyvét.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!