BUX
39006

Szolid nyitás Amerikában

A Wall Street elektronikus csengőjének lenyomása után - amelyet ezúttal egy kékesszürke kiskosztümbe öltözött hölgy és egy dél-koreai üzletember abszolvált, utóbbi a tavaszi-nyári kollekciónak megfelelő világoszöld színű nyakkendőben -, emelkedésnek indultak a mutatók.

NAPI Online, 2006. március 17. péntek, 15:50

A Nasdaq kereskedése már kevésbé indult ilyen optimistán. Az elektronikus csengőt ezúttal egy kosaras kinézetű fiatalember nyomta le - akinek nyakkendője a tavaszi-nyári kollekciónak megfelelően sötétzöld volt -, ám a technológiai papírokat tömörítő kosár mutatója minden bizonnyal nem ezért került lejjebb.

A Dow 0,23 százalékkal, az S&P 500 0,14 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,06 százalékkal lefelé vette az irányt.

A szolid nyitáshoz minden bizonnyal a vártnál kedvezőtlenebb ipari termelési adat is hozzájárult. Az Egyesült Államokban februárban 0,7 százalékkal nőtt az ipari termelés, a kapacitások kihasználtsága 81,2 százalékos volt. A Dow Jones Newswires-CNBC által megkérdezett szakértők a februári ipari termelést 0,8 százalékkal várták emelkedni a januári 0,2 százalékos csökkenés után. Az elemzők az ipari kapacitások februári kihasználtságát 81,4 százalékra valószínűsítették a januári 80,9 százalékot követően.