A hangulatnak nem kedvezett, hogy a japán gazdaság az előzetes 0,5 százalékos csökkenéshez képest 0,9 százalékkal esett vissza 2011 első negyedévében. Ez évesítve 3,7 százalékos gazdasági csökkenésnek felel meg.

A vezető ázsiai indexek közül a japán Nikkei 0,4, a dél-koreai Kospi 2 százalékot esett, miközben az ausztrál S&P ASX 200 1,3 százalékot emelkedett. A kínai Shanghai Composite jelenleg 0,1 százalékos csökkenést mutat.

A vállalati hírek közül újra meglepte a piacot a Sony, miután a társaság a vasárnapi fogatkozása ellenére egy újabb lyukat talált a PlayStation Network és Qriocity hálózatán. Ezzel egyre súlyosabb károkat okoz saját magának a társaság, mely felhasználói közül többen már jelezték, hogy a Microsoft Xbox Live online szolgáltatását veszik inkább igénybe. A mai hírre 1,5 százalékot estek a Sony részvényei, mellyel továbbra is komoly nyomás alatt állnak a papírok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!