Szomorú negyedévet zárt a páneurópai részvényindex

A jelentős keddi mínuszok után visszafogott emelkedésbe váltottak szerdán a vezető nyugat-európai részvényindexek. Igaz, a páneurópai Stoxx Europe 600 pedig 0,3 százalékos gyengüléssel zárt, amivel a második negyedévi mínusz 7,8 százalékra hízott.
NAPI, 2010. június 30. szerda, 19:07
Fotó:

A londoni FTSE-100 0,05, a frankfurti DAX 0,23, a párizsi CAC-40 0,29 százalékkal erősödött szerdán.

A befektetőket a vártnál rosszabb amerikai munkaerőpiaci adatok dacára jobb kedvre deríthette, hogy az eurózóna 171 bankja a prognosztizáltnál kevesebb, 131,9 milliárd euró értékben vett igénybe három hónapos forrást az ECB likviditási tenderén. Szintén jó hírt jelentett, hogy a Chicago környéki feldolgozóipar teljesítménye további növekedést mutat.

Az ECB likviditási tenderének eredménye nyomán drágultak az európai bankrészvények.

Londonban a gyógyszerpapírok igyekeztek támaszt adni a Footsie-nak, de az index hajszálnyi erősödése messze nem volt elegendő ahhoz, hogy a keddi, több mint fél éve nem látott nagyságú, 158 pontos zuhanást kompenzálja. Az AstraZeneca mutatta fel a legtempósabb drágulást az FTSE-100 komponensei között, miután megnyert egy fontos szabadalmi pert az Egyesült Államokban. Nagy elánnal erősödtek a BP részvényei is, részben azoknak a spekulációknak köszönhetően, amelyek szerint az olajkatasztrófa által megtépázott cégre akár az amerikai ExxonMobil is szemet vethet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK