Szomorúan fejeződhet be a hét

Nemzetközi hatások miatt kedvezőtlen hangulatra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik ugyanakkor az OTP-részvényektől jó teljesítményt várnak.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 11. péntek, 09:46
Fotó: Napi.hu

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: erősen negatív a hangulat a világban, ami várhatóan a magyar részvénypiacra is hatással lesz. Az OTP ugyanakkor jó második negyedéves jelentést tett közzé, emiatt a bankpapírtól emelkedést lehetne várni; a szakértő szerint kérdés, hogy a piaci hangulat ezt mennyire fogja tompítani.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában szintén kiemelte: kifejezetten negatív nemzetközi hangulatban érkezett az OTP vártnál erősebb gyorsjelentése, így az adatokra a reakció várhatóan visszafogott lesz. A német és európai piacok 1 százalék körüli mínuszban nyithatnak, ezért az OTP kivételével a magyar blue chipek követhetik a negatív hangulatot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 242,97 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 36 821,44 ponton zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 7,9 milliárd forint volt. A Mol 230 forinttal, 0,99 százalékkal 23 480 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,40 százalékkal 9930 forintra nőtt, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,72 százalékkal 473 forintra emelkedett, forgalma 456,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,31 százalékkal 6460 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK