Szörnyű hetet zárt Amerika

Az amerikai tőzsdeindexek pluszban fejezték be ugyan a pénteki kereskedést, de mégis az elmúlt hónapok egyik legrosszabb hetét zárták.
NAPI, 2011. február 25. péntek, 23:03
Fotó:

Bár nyereségben zártak a Wall Street fő mutatói pénteken, az indexek mégis az egyik legrosszabb hetüket tudhatják maguk mögött.  A globális fellendülést is beárnyékoló közel-keleti és észak-afrikai zavargások miatt ugyanis felerősödtek a félelmek azzal kapcsolatban, hogy komoly zavarok keletkezhetnek az olajellátásban.

Pénteken a Dow 0,5 százalékos plusszal 12 130 ponton, az S&P 500 1,1 százalékos emelkedéssel 1320, a Nasdaq pedig 1,6 százalékos emelkedéssel 2781 ponton zárt.

A DJIA emelkedését a több mint 2 százalékkal emelkedő Intel Corp. és a Boeing vezette. Az index az egész hét tekintetében viszont 2,1 százalékos veszteségben maradt, ami százalékos arányát tekintve november óta, míg a pontbeli veszteségét tekintve augusztus óta a legnagyobb esésnek minősül.

Az S&P 500 indexét pénzügyi szektor húzta pénteken, ám a hét egészét tekintve 1,7 százalékos veszteséget mutat.

A Nasdaq a pénteki nyereségével a másik két indexhez hasonlóan nem tudta ledolgozni a veszteségét, a hét egészét tekintve 1,9 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.26 10:36

Bele kell venni lazán a korrekcióba. Szaud Arábiába két kézzel szórja a király a pénzt a nép közé , Quaddafi ( Kathafi a Chrudinák szerint ) garantáltan a végét járja vagyis 2 héten belül nyugi lesz, viszont a dollárt (no meg az Eurot )még évekig nyomtatják ami a rallyt generálja...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html