Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai főbb részvényindexek június óta nem látott mélységben zártak, a hangulatra csalódástkeltő negyedéves jelentések nyomták rá a bélyeget, az esésben a tech-szektor járt az élen. A DJIA indexe 205 ponttal 1,5 százalékot zuhant, amivel még így is sikerült 0,1 szalékkal pluszban maradnia az előző héthez képest. Az S&P-500 1,7 százalékkal gyengült, az egész hetet tekintve pedig 0,3 százalékos nyereségben maradt. A Nasdaq 2,2 százalékos mínuszt hozott össze pénteken, a heti teljesítménye pedig 1,3 százalékkal maradt el az előző hetitől.

A gyorsjelentő cégek között a McDonald's 4,5 százalékot esett, miután a harmadik negyedévre a várakozásoktól elmaradó negyedéves eredményt tett közzé.

A Dow-ban jelentős nehezéket jelentett a Microsoft is, amelynek papírjai 3,2 százalékot veszetettek értékükből, miután a negyedéves eredménye a Wall Street-i várakozásokat nem érte el. Hasonló mondható el a General Electric-ről is, amelynek papírjai 3,6 százalékkal lette olcsóbbak szintén a várakozásokat alulmúló negyedéves jelentése miatt.

Pénteken használt lakás eladási adatok láttak napvilágot az USA-ban: a szeptemberi adat 1,7 százalékos esést mutatott az előző havi 7,8 százalékos emelkedés után. Bár a NAR adata a várakozásoknak megfelelt, a hír háttérbe szorult az európai eseményekkel és az amerikai gyorsjelentésekkel szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!